Nieuw Altherma Hybride warmtepompsysteem

Het nieuwe warmtepompsysteem van Daikin levert tot 35% meer rendement. Dit komt doordat de ketel en warmtepomp geïntegreerd zijn.

Nieuw Altherma Hybride warmtepompsysteem

Tijdens de Batibouw 2014 lanceerde het merk Diakin zijn nieuwste warmtepompsysteem. Het is de meest recent vernieuwde warmtepomp. Dit nieuwe warmtepompsysteem combineert het beste van de cv-ketel en de warmtepomp. Per jaar zorgt een lucht-water-warmtepomp nu al voor 60 tot 70% van de verwarmingsbehoefte. Wat de nieuwe hybride warmtepomp anders doet, is dat de warmtepomp in de verwarmingsbehoefte voorziet in combinatie met de HR-ketel.

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is het meeste te vergelijken met een koelkast. De werking komt overeen met een koelkast, maar dan precies andersom. Een warmtepomp ontrekt warmte van de omgeving en zet deze warmte om in bruikbare warmte voor uw verwarming en tapwater.

Wat is de Altherma Hybride warmtepomp?

De Altherma Hybride warmtepomp is een hogerendementsketel (HR-ketel) en warmtepomp in één. Deze unieke combinatie levert tot wel 35% meer rendement. Doordat de HR-ketel en de warmtepomp geïntegreerd zijn, is er een aanzienlijke besparing op de energiekosten voor warm tapwater en verwarming. De efficiëntere warmtepomp zorgt voor de voorverwarming van het water, dit komt door een unieke watervolumeregeling. Hierdoor hoeft de ketel dit niet meer te doen en verbruikt deze minder energie.

Voordelen Altherma Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp bestaat uit 2 units (de ketel en de warmtepompunit). Door deze unieke combinatie is het mogelijk om een besparing van 35% te genereren ten opzichte van een standaard cv-ketel. Enkele andere voordelen van het Altherma Hybride warmtepompsysteem zijn:

    • De compacte afmeting. Hij neemt ongeveer net zoveel plaats in als een normale cv-ketel. Hierdoor is hij perfect geschikt voor nieuwbouw- en renovatiepanden.
    • Het warmtepompsysteem kan gemakkelijk in het bestaande verwarmingsnetwerk geplaatst worden. De bestaande leidingen en radiatoren kunnen blijven zoals ze zijn.
    • Het hybride warmtepompsysteem is 30% zuiniger dan een normale HR-ketel.

Het nieuwe hybride systeem is tot stand gekomen in samenwerking met Intergas.

Nieuwsgierig geworden?

Denkt u dat een warmtepomp misschien iets voor u is? Dan kunt u u hier gratis meerdere offertes aanvragen. Als u offertes aanvraagt zit u nergens aan vast, deze zijn geheel vrijblijvend. Door middel van die offertes kun u zich goed inlezen over warmtepompen en wat de verschillende leveranciers te bieden hebben.

Rate this post