Gadgets met zonnepanelen

Bent u ook weleens van huis of niet in de buurt van een stopcontact en uw telefoon is leeg? Dan zijn deze gadgets met zonnepanelen voor u een uitkomst, want door middel van zonne-energie kunt u uw telefoon overal opladen.

Waarom gadgets met zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak zijn inmiddels erg normaal geworden in het straatbeeld. Specialer zijn de gadgets met zonnepanelen. De gadgets zijn een combinatie van zonnepanelen, die nu erg populair zijn, en bestaande producten zoals bijvoorbeeld een parasol. Met deze gadgets kunt u uw draagbare apparatuur, die ook erg populair zijn, altijd en overal opladen. Onder de draagbare apparatuur verstaan we onder andere mobiele telefoons (smartphones), mp3 spelers en tablets. Deze apparaten kunnen het echter geen hele dag zonder stroom volhouden. Daarom zijn er gadgets gemaakt die het mogelijk maken om de draagbare apparatuur door middel van zonne-energie op te laden.

Koptelefoon

De draagbare apparaten beschikken vaak over een functie om muziek af te spelen, vandaar dat er een koptelefoon met zonnepanelen uitgebracht is. Met deze koptelefoon kan uw apparaat onderweg worden opgeladen. Dankzij een usb-poort kan vrijwel ieder apparaat aan de koptelefoon gekoppeld worden. In ieder oorstuk zit een accu. Deze accu’s zorgen samen met de set zonnepanelen op de hoofdband voor bruikbare stroom. Mocht de koptelefoon te weinig zonlicht hebben opgenomen, kunnen de accu’s ook via het stopcontact opgeladen worden. Maar waar het natuurlijk om draait: de koptelefoon biedt een zeer hoge kwaliteit geluid.

Parasol

Als buiten de zon schijnt, wilt u niet binnen blijven zitten. U heeft buiten uw mp3 speler of tablet aanstaan, maar hij is bijna leeg en er is geen stopcontact in de buurt. Dan kunt u met deze parasol uw apparatuur gewoon via de poot van de parasol opladen. Op de parasol zitten 4 zonnepanelen verwerkt. Verder beschikt deze parasol over een oplaadbare 3.7 volt/1.000mA batterij. In de poot van de parasol zitten 2 usb-poorten, waardoor u 2 apparaten tegelijkertijd kunt opladen.

Tent

Iedereen wil tegenwoordig bereikbaar zijn, maar als u gaat kamperen wordt dit een stuk lastiger, aangezien de batterij van uw telefoon het geen week volhoudt. Met de tent van de toekomst is ook dit probleem verholpen. In de stof van de tent zitten fotovoltaïsche cellen verwerkt die ervoor zorgen dat zonne-energie wordt opgeslagen en doorgestuurd naar een draadloos oplaadpunt. In dit draadloze oplaadpunt zitten usb-poorten waar uw apparaat aan gekoppeld en opgeladen kan worden. Als u deze tent heeft is het ook niet erg als u uw zaklamp vergeet, want zodra het donker wordt kunt u uw tent een sms’je sturen waarna de tent licht begint te geven. Nog een voordeel van deze tent: er zit een warmte-element ingebouwd die vanzelf aanspringt als de temperatuur onder een bepaalde waarde komt te liggen, zo hoeft u het nooit meer koud te hebben tijdens het kamperen. De tent is nu slechts een prototype, maar er wordt hard gewerkt om deze tent een realiteit te maken.

Snowboard

Voor de sportievelingen is er nu ook een snowboard dat over de hele bovenkant is voorzien van flexibele, lichte en waterdichte zonnecellen. Het solarboard slaat tijdens het snowboarden alle zonne-energie in de accu van het board op. Op deze manier kunt u tijdens een pauze van het snowboarden even snel uw telefoon of welk apparaat opladen via de usb-poort dat in het midden van het board is geplaatst. Tijdens de testrit van het solarboard kwam al snel naar voren dat het gevoel van het board net zo is als bij alle andere ‘normale’ snowboards en er niets gemerkt wordt dat er zonnecellen op het board zitten.

Tafel

The Current is de naam van deze energie opwekkende tafel. Doordat het tafelblad van gekleurd glas is, kunnen de eigenschappen van dat glas, op basis van fotosynthese, gebruikt worden om stroom op te wekken. Het tafelblad bestaat uit gekleurd dubbel glas, met daartussen een fotovoltaïsche laag dat lichtgevoelige zonnecellen bevat. Door al deze eigenschappen is het voor de tafel niet nodig om in direct zonlicht te staan, maar vangt het ook al genoeg zonne-energie op door middel van diffuus licht. Aan twee kanten van het tafelblad bevinden zich usb-poorten waar uw gewenste apparatuur aan opgeladen kan worden.

Draagbare zonnepanelen

Het klinkt nogal raar: zonnepanelen die je kunt dragen. Maar hoe handig of onhandig is het eigenlijk?

Jurk

De Nederlandse ontwerpster Pauline van Dongen heeft een jurk gemaakt met 72 flexibele zonnepanelen. Delen van de jurk kunnen opengeklapt worden zodra de zon begint te schijnen en ook weer ingeklapt zodra de zon achter de horizon is verdwenen. Na een uur blootgesteld te zijn geweest aan zonlicht, kan uw mobiele telefoon al voor 50% opgeladen worden. Helaas kan deze jurk niet gewassen worden en de jurken worden dan ook nog niet verkocht aan consumenten.

Handtas

Het Deense bureau Diffus heeft bewezen dat het niet lelijk hoeft te zijn om zonnepanelen met mode te integreren. Op de tas zijn kleine zonnecellen geplaatst en in de tas zit een usb-aansluiting waardoor u ten alle tijde uw mobiele telefoon of een andere apparaat kunt opladen.

Zonnepanelen voor nu

Zonnepanelen zijn dus niet alleen te plaatsen op uw dak, er zijn eindeloos veel mogelijkheden. De innovaties staan niet stil en er zullen er nog veel meer komen. Maar omdat alle ontwikkelingen nog in kinderschoenen staan, is het voor nu nog een goede keuze om voor reguliere zonnepanelen voor op uw dak te gaan. Hiervoor kunt u nu gemakkelijk en vrijblijvend meerdere offertes aanvragen om meer informatie te ontvangen over het aanschaffen van zonnepanelen.

Rate this post