Duurzaam opladen met de solar oplader

Tegenwoordig beschikken steeds meer mensen over een smartphone, tablet en andere elektrische apparaten. Deze gadgets moeten ook regelmatig opgeladen worden. Duurzaam opladen behoort nu ook tot de mogelijkheden met de solar oplader: opladen met zonne-energie.

Oplader zonne-energie

Een oplader op zonne-energie bestaat uit verschillende, kleine zonnepanelen die het zonlicht opvangen en hiermee de accu van de solar oplader opladen. Vervolgens kan de solar oplader worden gebruikt om onder andere uw telefoon, tablet of digitale camera op een duurzame wijze van energie te voorzien. En deze oplader is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens erg handig om mee te nemen.

Solar oplader 7

Geen stopcontact nodig

De solar oplader is klein van formaat en is niet afhankelijk van een stopcontact om op te laden. Dit maakt de solar oplader ideaal om met u mee op pad te nemen, bijvoorbeeld als u op vakantie gaat naar een zonnig land. U kunt uw apparaten dan overal opladen met behulp van het zonlicht, zonder afhankelijk te zijn van een stopcontact. Schijnt de zon niet en wilt u uw solar oplader toch graag meenemen? Dan kunt u de accu van een solar oplader ook opladen via een stopcontact of USB. Een opgeladen solar oplader kan altijd goed van pas komen wanneer u van huis bent.

Solar oplader 8

Uiterlijk

Door het kleine formaat van de solar opladers kunnen ze makkelijk meegenomen worden op pad. Als u op zoek bent naar iets bijzonders, zijn er ook solar opladers met een specialer design. Denk hierbij bijvoorbeeld aan solar opladers in de vorm van een boom. Deze solar opladers zijn iets minder geschikt om mee te nemen, maar staan wel erg leuk in huis.

Solar oplader 9

Wisselende kwaliteit

Is uw interesse voor een oplader op zonne-energie gewekt? Vergelijk de verschillende solar opladers dan goed met elkaar. Er zijn inmiddels talloze verschillende solar opladers op de markt en deze opladers kunnen sterk verschillen in kwaliteit. Zo heeft de ene solar oplader wel 30 uur zonlicht nodig om op te laden en een andere oplader slechts 8 uur. De hoeveelheid zonne-energie die de solar oplader kan opslaan is afhankelijk van de capaciteit van de accu. Ook de prijzen lopen erg uiteen. Er zijn bijvoorbeeld solar opladers verkrijgbaar vanaf € 10, maar de prijs kan oplopen tot enkele honderden euro’s.

Solar opladers verwerkt in…

Zonne-energie is inmiddels zo populair dat de solar opladers zelfs zijn verwerkt in dagelijkse gebruiksvoorwerpen, zoals koptelefoons, parasols en zelfs rugzakken. Zonne-energie wordt op deze manier steeds toegankelijker, waardoor iedereen op zijn eigen manier kan bijdragen aan een duurzamere wereld.

Solar oplader 10

Rate this post