Soofa: een bankje met zonnepanelen

De Soofa

Aangezien steeds meer dingen tegenwoordig smartphone vriendelijk worden, hebben Sandra Richter en haar twee collega’s de bankjes in het Boston-gebied een technologische boost gegeven. De Soofa, is een bankje in het park zoals we die allemaal kennen. Er is echter een groot verschil. Dit bankje is namelijk voorzien van zonnepanelen. Deze zonnepanelen maken het mogelijk om als parkganger uw mobiele telefoon op te laden. De ontwerpster ziet het bankje graag als een hippe waterkoeler die bekend is van het kantoor, om zo mensen te ontmoeten en hun apparaten op te laden voordat ze doorgaan met hun dag.

Functie

Niet alleen is het mogelijk om uw telefoon op te laden, ook kunt u inloggen op de website soofa.co. Op deze website vindt u een kaart met alle bankjes die geplaatst zijn. Alle bankjes hebben een eigen naam, dus mensen kunnen het dichtstbijzijnde bankje opzoeken en locatie gebaseerde informatie, zoals de luchtkwaliteit en geluidsniveaus, ontvangen. Ook krijgen mensen informatie te zien over de status van het bankje, hoeveel mensen het bankje gemiddeld per dag gebruiken en hoeveel uur er al door middel van zonne-energie opgeladen is. De Soofa is voor iedereen toegankelijk. De usb-poorten die in het bankje zitten, zijn 3D geprint. De makers hebben toegang tot een eigen 3D printer, waardoor ze altijd gewoon een extra stukje kunnen printen als dit nodig is.

De Soofa is volgens de burgemeester van Boston ook een kans om het publiek te onderwijzen over het milieu. Het is fijn dat de zonnepanelen nu naar de grond zijn gehaald, in plaats van dat ze op het dak liggen. Als ze op het dak liggen weten niemand precies wat ze doen, zodra ze naar de grond worden gehaald gaat iedereen het beter begrijpen.

Handig?

De technologie verandert steeds, waar kinderen vroeger in de zandbak speelden, spelen ze nu met een smartphone of tablet. Doordat hier een grote verschuiving heeft plaatsgevonden, en nog steeds plaatsvindt, moet er geïnnoveerd blijven op publieke plaatsen om de mensen geïnteresseerd te houden. En eerlijk is eerlijk, het is handig om in het park de mogelijkheid te hebben om je smartphone op te laden terwijl je van de mooie omgeving geniet.

Rate this post