Subsidies voor zonnepanelen in 2016

Het aanschaffen van zonnepanelen is een investering dat zichzelf terugverdiend. Maar wilt u uw zonnepanelen nog sneller terugverdienen door te profiteren van een subsidie? Lees dan verder en ontdek alles over de subsidie voor zonnepanelen in 2016.

Ontvang uw btw terug

Voor particulieren is er nog wel een manier om geld terug te krijgen bij de investering van zonnepanelen in 2016. Het is namelijk mogelijk om de btw terug te krijgen van uw zonnepanelen. Zo bespaart u dus 21% op de totale investering. Voor een investering als zonnepanelen bespaart u dan al snel duizenden euro’s op uw zonnepanelen. Een rekensom laat zien dat bij een investering in zonnepanelen van € 10.200 de btw € 1.700 is, door de btw terug te vragen wordt bedrag in eigen zak gehouden. Zo ontstaat er een win-winsituatie. De overheid stimuleert u om te investeren in zonnepanelen voor een schoner milieu (waar iedereen profijt van heeft,) maar u hoeft daar geen belasting over te betalen. Zo wordt de investering in zonnepanelen voor iedereen interessant.

Subsidie of lening bij de gemeente

Sommige gemeentes geven nog wel een subsidie voor zonnepanelen in 2016. Dit doen ze in de vorm van een subsidie of lening. Door deze mogelijke bijdrage van de gemeente verkort u uw terugverdientijd. In veel gemeentes is er ook de mogelijkheid om een speciale lening te krijgen. Zo kunt u tegen een lage rente lenen om te investeren in zonnepanelen. Kijk op de energiesubsidiewijzer of u in aanmerking komt voor een lening of subsidie voor zonnepanelen in 2016, en ontdek of u zonnepanelen nog voordeliger gaat kopen dankzij uw gemeente.

subsidies zonnepanelen 2016

Subsidie voor sportverenigingen

Bent u actief bij een sportvereniging? Dan is het kabinet bezig om de vereniging waar u bij zit enthousiast te maken om te investeren in zonnepanelen. Het kabinet is namelijk bezig om een subsidieregeling voor sportverenigingen in werking te laten treden. Dit is van de grond gekomen doordat er in 2012 een motie was ingediend om sportverenigingen te stimuleren om te investeren in duurzame energie. Nu wilt het kabinet daar verder op ingaan door een subsidie voor de sportverenigingen te geven die investeren in duurzame energie. Bij sportverenigignen is er vaak de mogelijkheid om de zonnepanelen op een plat dak te plaatsen. Er is dan veel ruimte beschikbaar, en de zonnepanelen worden eenvoudig in de juiste stand geplaatst. Deze subsidie voor zonnepanelen gaat in januari 2016 van start. De hoogte van de subsidie bedraagt 30% op de kosten van de installatie. Hierdoor wordt de terugverdientijd met zo’n 2 jaar verkort.

Landelijke subsidies

Er worden geen landelijke subsidies voor zonnepanelen in 2016 meer gegeven. Maar dat betekent niet dat zonnepanelen voor u niet meer rendabel zijn. De gemiddelde terugverdientijd is zo’n 8 tot 10 jaar, zelfs zonder een subsidie. Door de lange levensduur van zonnepanelen, minimaal 25 jaar, gaat u nog zeker uw bankrekening aanvullen met zonnepanelen. Maar om u nog tegemoet te komen, betaalt u geen btw over de installatie en de zonnepanelen zelf.

Zit een subsidie voor zonnepanelen in 2016 er voor u in?

Wellicht krijgt u met een subsidie voor zonnepanelen in 2016 te maken. Door de btw terug te vragen, of misschien dat de sportvereniging gaat investeren in zonnepanelen. Het investeren in zonnepanelen is voor iedereen interessant, er wordt een positieve bijdrage geleverd aan het milieu en de bankrekening. Dankzij de lening of subsidie voor zonnepanelen kan er voor een aantrekkelijk tarief geleend worden bij de gemeente.

Rate this post