Wegen van zonnepanelen

De zonnepanelen wegen zorgen voor een veiligere verkeerssituatie, beschermen het milieu, helpen de economie én zien er mooi uit!

Wegen van zonnepanelen

In 2006 kwam het echtpaar Julie en Scott Brusaw op een idee om een weg van zonnepanelen te maken, een Solar Roadway. Nadat zij een contract hadden met the Federal Highway Administration in 2009, is het echtpaar begonnen met een prototype van de Solar Roadway. De staat van de Solar Roadway is al vergevorderd, maar het echtpaar is nu druk bezig met het werven van fondsen om de productie van de Solar Road panels sneller te laten verlopen.

Wat zijn Solar Roadways?

De naam zegt het al, de Solar Roadways zijn wegen van zonnepanelen. Het asfalt in de weg kan vervangen worden door zonnepanelen die duurzame energie kunnen opleveren. De Solar Roadways kunnen fungeren als:

  • snelwegen
  • opritten
  • speelplaatsen
  • parkeerterreinen
  • trottoirs
  • fietspaden

Wat doen de Solar Roadways?

Naast dat de Solar Roadways natuurlijk enorm milieuvriendelijk zijn, bieden ze daarnaast ook veel andere voordelen. Er zitten ook LED-lampjes verwerkt in de Solar Roadways. Deze LED-lampen kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden:

  • Het is niet meer nodig om de wegen of parkeerterreinen over te schilderen. De Solar Roadways kunnen namelijk gewoon opnieuw worden geïnstalleerd. Waarschuwingstekens, verkeerssignalen of parkeerterreinen kunnen erg makkelijk worden aangepast.
  • Door middel van de LED-lampen kan één speelveld als meerdere speelvelden fungeren. Deze kunnen namelijk veranderd worden van bijvoorbeeld een voetbalveld naar een basketbalveld.

De Solar Roadways hebben een pressure sensitive functie. Hiermee wordt bedoeld dat als er iets ongewoons zwaars op de weg komt te liggen, dit opgemerkt wordt waarna er een waarschuwingsteken gegeven kan worden om automobilisten te waarschuwen.

Als laatste bevatten de Solar Roadways verwarmingselementen. Deze zorgen ervoor dat het niet meer nodig is om zout te strooien of sneeuw te schuiven. Door de verwarmingselementen wordt de sneeuw of het ijs gewoon weggesmolten.

Aan de zijkanten van de Solar Roadways worden geulen gemaakt, zodat daar al het regenwater in kan stromen bij slecht weer. Ook liggen hier glasvezel kabels en elektriciteitskabels, zodat er altijd en overal internet beschikbaar is. Tussen het afvalwater en de kabels zit uiteraard een scheiding van beton voor de veiligheid.

De toekomst met Solar Roadways

Er zitten vrij grote voordelen aan de Solar Roadways halen altijd duurzame energie op, waardoor de energiekosten aanzienlijk omlaag gaan. De wegen betalen dus eigenlijk zichzelf. Er is uitgerekend dat als in de Verenigde Staten alle wegen gemaakt zouden zijn van Solar Roadways, het land 3 keer zoveel energie zal produceren dan dat nodig is. Als het ooit zal gebeuren dat de Solar Roadways over ter wereld gebruikt zullen worden, zal dit een enorme boost zijn voor het milieu en voor de economie. Als er veel Solar Roadways nodig zijn, zullen er namelijk duizenden banen bijkomen in de productie van de zonnepanelen wegen.

Begin klein en bij uzelf

Wilt u ook bijdragen aan een beter milieu? Dan kunt u ook klein en bij u zelf beginnen met de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonnecollector. Voor informatie kunt u het best specialisten raadplegen. Hiervoor kunt u meerdere offertes aanvragen om zo meerdere specialisten in uw regio te vergelijken. U kunt zo tot wel 40% besparen op de kosten.

Rate this post