Goedkope zonnepanelen

De laatste jaren is het opwekken van stroom door middel van zonnepanelen in opkomst. Toch is het plaatsen van zonnepanelen een flinke investering. Dit is de reden dat veel mensen op zoek zijn naar goedkope zonnepanelen. Wat is het verschil tussen normale en goedkope zonnepanelen? Lees hier alles wat u moet weten voordat u goedkope zonnepanelen koopt.

Zonnepanelen prijzen

Door de toenemende populariteit van zonne-energie en de technologische ontwikkelingen, is het een zeer gunstige tijd om te investeren in zonnepanelen. De prijs van zonnepanelen is namelijk nog nooit zo laag geweest. Ten opzichte van 2011 zijn de zonnepanelen prijzen met wel 50% gedaald. In combinatie met aantrekkelijke subsidieregelingen gaan daarom steeds meer mensen overstag en kiezen zij voor deze duurzame manier van energie opwekken. Bekijk in onderstaande tabel wat de gemiddelde zonnepanelen prijzen en opbrengsten zijn bij panelen met een gemiddeld vermogen van 250 Wattpiek.

Aantal personen in huishoudenAantal zonnepanelen nodigAantal opgewekte kWh (250 wp)Gemiddelde zonnepanelen prijs incl. omvormer en installatieJaarlijkse energiebesparing
181.700€ 3.500 - € 4.000€ 410
2143.000€ 6.500 - € 7.000€ 750
3204.200€ 9.000 - € 9.500€ 1.000
4245.100€ 10.800 - € 11.400€ 1.200

Bent u benieuwd naar de kosten en opbrengsten voor goedkope zonnepanelen op uw dak? Vraag dan vrijblijvend 5 offertes aan bij specialisten uit uw regio. Zonnepaneel specialisten sturen u een op maat gemaakte offerte voor het installeren van zonnepanelen op uw woning. Zo bespaart u aanzienlijk op uw energierekening.

goedkope zonnepanelen prijzen

Soorten goedkope zonnepanelen

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen met allemaal een eigen prijskaartje. De duurste soorten hebben ook het beste rendement per m2. Toch zijn er genoeg goedkope zonnepanelen die ook erg rendabel zijn. Lees hier wat de beste goedkope zonnepanelen zijn.

Amorf (dunne film) zonnepanelen
Momenteel is amorf (dunne film) de goedkoopste zonnepanelen soort. Deze zonnepanelen behalen momenteel wel het laagste rendement per m2. Toch is deze vorm van zonnepanelen volop in ontwikkeling, waardoor dit in de toekomst misschien wel de meest voorkomende soort is. Amorf zonnepanelen bevatten namelijk geen kristallen, waardoor deze soort erg buigzaam is en daardoor goed te gebruiken op objecten. Denk hierbij aan auto’s, boten en bussen, maar ook op zonwering. Er zijn zelfs al dakpannen met amorf zonnepanelen beschikbaar.

amorf dunne film goedkope zonnepanelen

Polykristallijn zonnepanelen
De polykristallijn is het soort zonnepaneel waar iedereen aan denkt bij het woord zonnepanelen. Deze soort kenmerkt zich door de duidelijke kristalvormen in het paneel. Als u op zoek bent naar goedkope zonnepanelen is de kans groot dat u uitkomt bij de polykristallijn. Zeker als u geen ruimte tekort komt op het dak van het huis is de polykristallijn een kwalitatief goed en relatief goedkoop zonnepaneel.

Goedkoop zonnepanelen huren
Het is sinds kort ook mogelijk om te profiteren van goedkope zonnepanelen zonder dat u deze op uw dak hoeft te installeren. Het huren van zonnepanelen is momenteel erg populair door de lage kosten die het met zich meebrengt. Het is namelijk niet nodig om een installatie op uw dak te bouwen. Bij het huren van een zonnepaneel krijgt u voor een vastgestelde periode één of meerdere zonnepanelen op een zonnepark toegewezen die energie voor u opwekken. Hiervoor betaalt u een maandelijks bedrag. Hierbij is ook inbegrepen dat de panelen onderhouden worden en gerepareerd worden als deze defect zijn. Hierdoor heeft u geen omkijken meer naar de zonnepanelen en profiteert u er toch van.

goedkoop zonnepanelen huren

Waar moet u op letten bij het kopen van goedkope zonnepanelen?

Bij de aanschaf van goedkope zonnepanelen is het belangrijk dat goedkoop achteraf geen duurkoop blijkt te zijn. Op het internet ziet u vaak aanbiedingen van goedkope zonnepanelen, maar hier zit vaak een addertje onder het gras.

Pas op voor goedkope zonnepanelen pakketten
U heeft het wellicht al eens voorbij zien komen, websites die voor dumpprijzen complete zonnepanelen pakketten verkopen. Goedkope zonnepanelen, een omvormer, installatiemateriaal en kabels voor een spotprijs. Het lijkt een prima deal, maar niets is minder waar. De juiste combinatie tussen zonnepanelen en omvormer is namelijk geheel afhankelijk van uw situatie. Het is mogelijk dat de omvormer uit het pakket vele malen minder rendement boekt dan een losse omvormer die geschikt is voor uw dak. Denk hierbij aan de hellingshoek van het dak, maar ook de hoeveelheid schaduw. Vraag in plaats daarvan een op maat gemaakte offerte voor zonnepanelen aan bij een specialist, zodat u het hoogste rendement behaalt met uw nieuwe zonnepanelen.

Schaf geen goedkope Chinese zonnepanelen aan
Het is voor veel mensen interessant om goedkope zonnepanelen rechtstreeks uit China te bestellen. Toch is het niet verstandig om dit zelf te doen. Vaak gaat de aflevering goed en werken de panelen naar behoren, maar als er na verloop van tijd toch problemen ontstaan blijkt het bedrijf niet meer te bestaan of wordt er niet gereageerd op uw berichten. Vervolgens zit u met de problemen opgescheept, terwijl er wel een garantie is beloofd bij aankoop. Zeker bij een product als zonnepanelen is de service na aankoop erg belangrijk om het rendement hoog te houden. Hierom is het verstandig om de zonnepanelen bij een Nederlandse partij aan te schaffen. Als er dan iets met de panelen aan de hand is, zorgen zij voor een oplossing met de fabrikant met de garantie dat het probleem wordt opgelost.

Let op het keurmerk van goedkope zonnepanelen
Er zijn ook goedkope zonnepanelen in de omloop van Nederlandse bedrijven. Dit lijkt al een stuk beter te vertrouwen dan zonnepanelen uit het buitenland. Toch is dit ook vaak te mooi om waar te zijn. Kijk altijd goed naar de keurmerken van de zonnepanelen. Zo geldt in Nederland het Zonnekeur als keurmerk voor kwaliteit en is dat wereldwijd TÜV. Deze zijn Europees vastgesteld en geven daarom een goede indicatie van de kwaliteit van de zonnepanelen.

Wilt u ook profiteren van een flinke besparing op de energierekening door het gebruiken van goedkope zonnepanelen? Om zeker te weten dat u de juiste keuze maakt die u het hoogste rendement oplevert is het verstandig om een op maat gemaakte offerte aan te vragen bij een zonnepanelen specialist uit de buurt. Vraag hier vrijblijvend en snel 5 offertes aan bij bedrijven bij u in de buurt. Zo vergelijkt u het aanbod van meerdere specialisten en maakt u zelf de keuze die het beste op uw wensen aansluit en geniet u binnenkort van uw eigen zonnepanelen.