Voordelen zonnepanelen

De voordelen van zonnepanelen zijn eindeloos. Lees hier meer over wat zonnepanelen voor u kunnen betekenen.

Zonnepanelen steeds voordeliger

Het grootste voordeel van zonnepanelen is dat de prijzen van zonnepanelen in de afgelopen jaren sterk zijn afgenomen. Waar zonnepanelen vroeger nog praktisch onbetaalbaar waren, kunnen tegenwoordig steeds meer mensen de duurzame panelen op hun dak laten plaatsen. Overweegt u ook om zonnepanelen te kopen? Hieronder ziet u een overzicht van de gemiddelde prijzen en opbrengst van zonnepanelen:

# personen huishouden
Gem. elekt. verbruik per jaar in kWh# Wp om te voorzien (kWh / 0,85)
# panelen (350 Wp per paneel)
Gem. prijs zonnepanelen (incl. omvormer & installatie)
Gem. besparing per jaar
11.800
2.1207€ 3.150€ 396
22.800
3.29510€ 4.500€ 616
33.3003.88011€ 4.950
€ 726
43.900
4.59013€ 5.850
€ 858
54.4505.23515€ 6.750
€ 979

De hoeveelheid zonnepanelen die u nodig heeft, kunt u laten afhangen van de grootte van uw huishouden. Heeft u bijvoorbeeld een huishouden dat bestaat uit 5 personen en wilt u volledig kunnen voorzien in uw energieverbruik? Dan kunt u kiezen voor bijvoorbeeld 15 zonnepanelen van 350 Wp (Wattpiek). Hiervoor betaalt u ongeveer € 6.750, inclusief installatiekosten. Dit lijkt een grote investering, maar met een mogelijke besparing van € 979 per jaar heeft u de panelen snel weer terugverdiend. Wilt u de zonnepanelen nóg sneller terugverdienen? Vul dan ons korte offerteformulier in en ontvang zo gratis en vrijblijvend offertes van betrouwbare zonnepanelen specialisten in uw regio. Doordat u de verschillende offertes eenvoudig met elkaar kunt vergelijken, kunt u tot wel 40% besparen op uw zonnepanelen.

Besparen op uw energierekening

Het grootste voordeel van zonnepanelen is voor veel mensen de besparing die de zonnepanelen opleveren. De kosten voor elektra maken over het algemeen een groot deel uit van onze maandelijkse vaste lasten. Met zonnepanelen verlaagt u deze kosten of laat u deze kosten zelfs volledig verdwijnen. Hierdoor kunt u makkelijk vele honderden euro’s per jaar besparen op uw energierekening. Zo kan een huishouden van 4 personen die met zonnepanelen volledig voorzien in het energieverbruik, ruim € 1.000 per jaar besparen. Doordat u zoveel geld op uw energierekening bespaart, zijn zonnepanelen gemiddeld binnen 10 jaar al terugverdiend. Een ander voordeel is dat zonnepanelen u minder afhankelijk maken van uw energieleverancier en de eventuele stijgende energieprijzen in de toekomst. Om een beter inzicht te krijgen in uw eigen besparing kunt u een vergelijking voor een energiecontract maken bij Independer. De energievergelijker van Independer houdt rekening met de opwekking van uw zonnepanelen. Op deze manier kunt u duidelijk zien wat u bespaart op de energierekening.

Voordelen zonnepanelen: Milieuvriendelijk

Vindt u het belangrijk om duurzaam te leven? Dan zijn zonnepanelen voor u de juiste keuze. Zonnepanelen produceren namelijk schone energie. Hierdoor kunt u uw CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen. In vergelijking met kolen of gas, is de CO2-uitstoot van zonne-energie gemiddeld 10 tot 30 keer zo laag. Met slechts één zonnepaneel van 350 Wp kunt u al zo’n 100 kg CO2 per jaar besparen.
Voordat zonnepanelen u helpen met besparen, moeten ze natuurlijk wel eerst geproduceerd worden. Het productieproces van zonnepanelen kost helaas energie. Het voordeel is echter dat deze energie, door de hoge opbrengst van zonnepanelen, in slechts 2 à 3 jaar al gecompenseerd door de zonnepaneel. Ondanks het minder duurzame productieproces zijn zonnepanelen dus zeker een milieuvriendelijke oplossing voor uw energieverbruik.

Zonnepanelen voordelen milieuvriendelijk

Voordelen zonnepanelen: Lange levensduur

Zonnepanelen zien er wellicht kwetsbaar uit, maar dit zijn ze absoluut niet. Dit is onder andere af te zien aan de lange levensduur. De meeste zonnepanelen gaan tegenwoordig minstens 25 jaar mee. De lange levensduur is mede te danken aan het feit dat zonnepanelen geen bewegende onderdelen bevatten. Dit heeft als voordeel dat er geen mechanische slijtage plaats kan vinden. Door de lange levensduur zijn zonnepanelen een aantrekkelijke investering. Als u de investering binnen 10 jaar heeft terugverdiend, kunt u de besparing in de minstens 15 jaar daarna zien als pure winst.

Voordelen zonnepanelen: Onderhoudsarm

Een voordeel van zonnepanelen is dat ze nauwelijks onderhoud nodig hebben en dan ook goedkoop in gebruik zijn. Wel is het belangrijk om de zonnepanelen 1 à 2 keer per jaar te controleren op vuil en beschadigingen. Het meeste vuil zal automatisch van uw zonnepanelen worden afgespoeld wanneer het regent, maar eventueel vuil dat achter blijft, kan het rendement van uw zonnepanelen negatief beïnvloeden. Maak daarom, wanneer dit nodig is, uw zonnepanelen schoon met een zachte borstel of spons en lauw water.

Hogere woningwaarde

Zonnepanelen laten uw woning stijgen in waarde. Zonnepanelen dragen namelijk bij aan een duurzame woning en duurzame woningen zijn nu eenmaal aantrekkelijker voor eventuele kopers. De nieuwe bewoners kunnen dan namelijk profiteren van lagere woonlasten. Ook wanneer u eventueel over enkele jaren een verhuizing in de planning heeft staan, kunnen zonnepanelen dus voordelen bieden. Hebben de kopers geen interesse in het overnemen van de zonnepanelen? Dan kunt u de panelen gewoon meeverhuizen naar uw nieuwe woning.

Zonnepanelen voordelen

Belastingvoordeel zonnepanelen

Als u zonnepanelen wilt kopen, dan is dit een goed moment. U kunt momenteel namelijk profiteren van veel financiële voordelen. Zo zijn er zowel landelijk als regionaal verschillende subsidies aan te vragen bij de aanschaf of het plaatsen van zonnepanelen. Raadpleeg je gemeente om erachter te komen op welke subsidie u aanspraak maakt.

Besparen heeft u zelf in de hand

Bent u overtuigd van de voordelen van zonnepanelen? Kies dan verstandig en vraag voordat u de zonnepanelen aanschaft, eerst offertes aan van verschillende specialisten in uw regio. Doordat de prijzen van zonnepanelen per specialist kunnen verschillen, doet u er goed aan om meerdere offertes aan te vragen. Door het vergelijken van offertes kunt u zelfs 40% besparen op uw zonnepanelen. Wij helpen u graag bij het aanvragen van gratis en vrijblijvende offertes van maximaal 5 zonnepanelen specialisten. Binnen 2 werkdagen ontvangt u de prijzen en kunt u direct beginnen met vergelijken. Uiteraard ontvangt u enkel offertes van betrouwbare en ervaren specialisten.